Dit Franse ras is van onbekende origine. Wordt ook wel Négresse, Truffe de Chine of Truffelaardappel genoemd. Waarschijnlijk komt deze kruising 200 jaar geleden uit Bolivia en Peru. Het heeft cilindervormige donkerpaarse knollen met diepe ogen aan het oppervlak. Het vruchtvlees is paars met violette aders en behoudt zijn kleur tijdens het koken. Het water waarin de aardappels worden gekookt, kleurt tijdens het koken groen. De smaak is wat zoeter met een lichte notensmaak. De structuur is vrij stevig. Kook ze in de schil en pel ze daarna. Geschikt voor koken, bakken, pureren, frituren, poffen, chips en salade. Heeft een hoge decoratieve waarde.
Vitelotte Noir (truffelaardappel)
€ 3,60 – € 27,25
Dit Franse ras is van onbekende origine. Wordt ook wel Négresse, Truffe de Chine of Truffelaardappel genoemd. Waarschijnlijk komt deze kruising 200 jaar geleden uit Bolivia en Peru. Het heeft cilindervormige donkerpaarse knollen met diepe ogen aan het oppervlak. Het vruchtvlees is paars met violette aders en behoudt zijn kleur tijdens het koken. Het water waarin de aardappels worden gekookt, kleurt tijdens het koken groen. De smaak is wat zoeter met een lichte notensmaak. De structuur is vrij stevig. Kook ze in de schil en pel ze daarna. Geschikt voor koken, bakken, pureren, frituren, poffen, chips en salade. Heeft een hoge decoratieve waarde.
Gewicht | 1 kg |
---|---|
KG | 1, 1,5, 5, 10, 20 |